×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

tanha

bi kas

× حرف دل
×

آدرس وبلاگ من

tanhabikas.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/tanhabikas

ضرر های اینترنتی

_HYPERLINK "Link00.htm"چرادنبال زن ، دختران و پسران زيبا يا دوربين مخفي و عكس زیبا میگرديد!HYPERLINK "Link00.htm"؟بطالت و

وقت گذرانی بیهوده در اینترنت

(_ به اسم چت با پسر یا دختر زیبا ی اینترنتی شما را فریب ندهند ! هشدار به والدین)

مختصری در مورد آسیب تبلیغات اینترنتی

دانش آموزان در معرض خطرات و آسیب های تبلیغات اینترنتی هستند

فریبکاری در عنوان ایمیل های ارسال شده و وجود لینک های فریبنده در برخی وبلاگها

حمید رضا ترکمندی کارشناس ارشد مدیریت

برای چک کردن ایمیل خود به اینترنت وصل می شوید ، تعداد زیادی ایمیل تبلیغاتی از فرستندگان ناشناس با اسامی غیر واقعی و عجیب و غریب را می بینید و موضوعات آن به قصد تحریک شما برای باز کردن آن نیز تعجب آور است . بیشتر از نام خانم ها به عنوان فرستنده استفاده شده و عناوین آن تا حدودی ابتدایی و وسوسه کننده هستند ، مانند :

- کنجکاوی کنید!

- سلام من منتظرم !

_ شما برنده شده اید!

_ این ایمیل را ببین!

- مدتی پیدات نیست !

_آیا می خواهید یک شبه پولدار شوید!؟

2 میلیون تومان درآمد در ماه !

- در مورد فیلتر بیشتر بدانید

- عضو برترین گروه دنیا شوید !

- کجایی ؟

- یک خبر جدید !

_چرا فیلتر؟

_ با هر کلیک 100 تومان دریافت کنید!

موضوعات دسته دیگری از ایمیل های مزاحم نیز ، سبک و کم اهمیت و مسخره است :

فیلم اوریجینال .... فروش اجناس..... پر فروش ترین فیلم سال ! - داروهای محرک قدرت جنسی! - فروش ویژه اقساطی ! - ارزان سرای ما! _ اگر میخواهید میل جنسی خود را افزایش دهید.... _ چرا جواب نمیدی؟ _ فرصت رو از دست نده! _ تصاویر دست اول از بازیگر فیلم .... _ بشتابید !

و هر روز سیل این ایمیل های مزاحم ، کم اهمیت و فریبنده ، کاربران را کلافه کرده و اکثرا از سوی فارسی زبانان داخل کشور ارسال می شود . در برخی موارد صاحب ایمیل مجبور است این ایمیل ها را در inbox و spam یکجا حذف نماید که ممکن است در بین آنها یک ایمیل مهم از دوست یا شرکتی را نیز ، ناخوانده ، قربانی مزاحمت دیگران نماید !

کاربران قدیمی و با تجربه اینترنت می دانند که معمولا" ایمیل های خارجی ها (با محتوای خوب یا بد ) دارای موضوع ، فرستنده ، و محتوایی هماهنگ و تا حد امکان صادقانه بوده ولی کاربران ایرانی علاوه بر ایجاد مزاحمت با ایمیل های تبلیغاتی ، صداقتی در عنوان ، موضوع و محتوای ایمیل خود ندارند و به ترویج فریبکاری پرداخته و اکثر این ایمیل ها توسط آقایان و گروهها به نام خانم ها ارسال می گردد تا شاید جلب نظر نموده بر روی آن کلیک شود !

در تعالیم دینی ما مسلمانان ایجاد مزاحمت با هر روشی ، امری ناپسند است . مضافا" اینکه فریبکاری و دروغ به بهانه تبلیغ ، توجیهی ندارد . ارسال هزاران ایمیل با عبارات و محتوای نامناسب مانند افزایش میل جنسی ، که مشخص نیست رویت کننده آن در چه سنی ، با چه جنسیتی و با کدام فرهنگ و تحصیلات می باشد ، آیا صحیح است ؟ اگر این نوع ایمیل ها به عنوان مثال توسط یک دانش آموز باز شده و موجب ایجاد سوال ، هیجان ، حرص و ولع ، تعجب و تحریک برای یافتن پاسخ سئوال خود ، که امری ضروری نیست ، بشود و به ناچار به دوستان ، وبلاگ ها و سایتها و غیره مراجعه نماید تا اطلاعاتی در مورد آن کسب نماید ، مقصر چه کسی است ؟ آیا موجب بروز مشکلاتی جدی برای نسل نوجوان و جوان نخواهد شد ؟ آیا باعث مدیون شدن ارسال کننده و نقش محرک و مشارکت در ارتکاب گناه را نخواهد داشت ؟

ارسال ایمیل برای تبلیغ یک فیلم ، اگر صاحب ایمیل را به سایت یا وبلاگی بکشاند که دارای تصاویر نامناسب و مشکل ساز باشد ، آیا فرستنده ایمیل را مدیون نخواهد کرد ؟ مگر کسب مقدار کمی سود مادی ناشی از فروش چند محصول کم اهمیت در اینترنت به مزاحمت برای دیگران ، فریب و تحریک نوجوانان و جوانان برای اقدام نامناسب و ناخواسته می ارزد ؟

اما لینک های فریبنده در برخی وبلاگهایی که از سوی فارسی زبانان داخل کشور معمولا" با مقاصد مادی ساخته می شود ،مشکلات و خطراتی را مخصوصا" برای خانواده ها که دارای فرزندان دوره های ابتدایی تا دبیرستان می باشند ، به وجود آورده است در این رابطه هشدار معلمان و اولیای آموزشی نیز به گوش می رسد که ؛ مراقب استفاده کودکان و نوجوانان خود از اینترنت باشید .  

مثال دیگر ، تبلیغ سی دی یا نرم افزارهای هک موبایل ، پیدا کردن شماره موبایل از طریق بلوتوث و غیره با عناوین نامناسب و تحریک کننده ، همانند ؛ هک موبایل دختران ! یا ، شماره تلفن بلوتوث های روشن را بیابید ! ، چه معنی دارد؟ علاوه بر اینکه هک موبایل و سوء استفاده از موبایل دیگران امری کاملا" ناپسند و مذموم است ، و در مواردی برای آن مجازات قانونی در نظر گرفته شده ، چرا باید برای آن تبلیغ شود ؟ مگر این سی دی ها و نرم افزار ها مجوز تکثیر ، فروش و توزیع دارد ؟ جا دارد مسئولان امر از فروش و توزیع این نوع سی دی ها در اینترنت ، به طور جد ی جلوگیری کنند . اگر اینگونه نباشد در آینده نزدیک باید شاهد فروش انواع تراک های صوتی و تصویری فشرده مخصوص موبایل ( حتی تراک های غیر اخلاقی ) و یا از فیلم های مدارس دخترانه ، خانوادگی ، اماکن عمومی و حریم خصوصی افراد هم در اینترنت باشیم. ضمنآ به هیچ وجه وقتی عکس یا کلیپ شخصی و خانوادگی بر روی کارت حافظه گوشی همراه یا فلش خود دارید آن را به دست افراد غریبه حتی مغازه دارانی که در کار خرید و فروش موبایل هستند که اکثرأ  آهنگ گذاری هم میکنند نسپارید آخه زیاد به این موضوع برخورد داشتم که مشتری میاد و مموری رو به مغازه دار میده . طرف هم میگه الان سرم شلوغه و برو نیم ساعت دیگه بیا ، که در واقع طرف میخواد اطلاعات روی مموری شما  رو کپی کنه و اگه عکس یا کلیپ جدیدی از تو اطلاعات شما دید کپی کنه و به مشتری بعدی انتقال بده که شاید خدایی نه خواسته عکس خواهر یا ناموس شما  رو کپی کنه آخه اون که نمیشناسه ...خوب بریم سر بحث

عجیب است که برخی وبلاگ ها و سایتها برای جلب بازدید کننده اقدام به جمع آوری برخی جوک ها و پیامک ها نامناسب ، بی مزه و سبک می نمایند . محتوای خیلی از این جوک ها ؛ قومیتها ، زبان ها ، شهر ها ، استانها و گاهی وقت مقدسات دینی را هم مورد حمله قرار می دهد و اصولا" خواندن آنها نه تنها لذتی ندارد بلکه موجب آزرده شدن خاطر والدین ، اولیای آموزشی و مسئولین هم می شود . عجیب تر آنکه ، برخی افراد سود جو حتی اقدام به تبلیغ برای فروش این پیامک ها و جوک ها در قالب یک سی دی کامل می کنند ! بر همه واضح است که کسی مجوز تکثیر یا فروش این نوع از سی دی ها را صادر نکرده ولی آزادانه در اینترنت به فروش می رسد هر کاربر آگاه اینترنت می داند که معمولا" سایتهایی معتبر هستند که دارای دوماین رسمی با درج شماره های تماس مدیر و توضیحاتی در مورد موسسان سایت ، صفحات در باره ما ، تماس با ما و غیره هستند و اخیرا" سایتها و وبلاگها برای ثبت در برخی سایتهای رسمی زیر مجموعه وزارتخانه ها ، ترغیب می شوند ، به اصطلاح سایتهایی بسیار معتبر هستند که به صورت زیر زمینی به فعالیت نپرداخته و دارای مطالبی هستند که تمام جوانب احتیاط برای بازدید کننده ها اعم از کودک و نوجوان تا بزرگسال را در نظر گرفته و مطالب نامناسب ندارند . با این توصیف برخی افراد سود جو از راه زیرکانه ای وارد شده و می خواهند طی چند مرحله و چندین کلیک ، بازدید کننده بیشتری را به داخل سایت مورد نظر خود بکشانند و معمولا" از روشهای فریبکارانه برای مقاصد خود استفاده می کنند ، این دسته سایتها به نوعی با منافع مالی و فروش اجناس سرو کار دارند . سیستم کلیک پولی هم بر این مشکل می افزاید چرا که همه به فکر هستند که با هر عنوان جذابی بازدید کننده را مجبور به کلیک روی لینک خود کنند (معمولا" از عبارتهای غیر اخلاقی نیز استفاده می شود) ... سایتهای معتبر از این نوع تبلیغات فریبکارانه(تکدی گری اینترنتی!) بی نیاز هستند و معمولا" با صداقت در موتورهای جستجو جایی برای خود باز کرده و بازدید کننده به صورت آگاهانه به سایتشان وارد می شود .

مطلب بسیار مهم اینکه ، در برخی وبلاگها برای جلب نظر بازدیدکننده و هدایت وی به سایتهای مورد نظر خود ، از برخی تصاویر نامناسب و لینک های غیر اخلاقی هم استفاده می شود ولی با هر قدم جلوتر و با پاس دادن به وبلاگهای جلوتر از " نامناسب بودن " لینکها و محتوا ، کاسته شده ، تا در نزدیکی سایت مقصد ، موجبات مشکوک شدن مسئولین و افراد مختلف را نیز بر طرف نمایند ! مشاهده شده که حتی اقدام به افتتاح 8 وبلاگ پی در پی کرده و درجه غیر اخلاقی بودن را از وبلاگ اول به وبلاگ هشتم را به تدریج کم کرده تا در کلیک های بعدی که به سایت مورد نظر خود ( معمولا با مقاصد مادی) ، می رسند ، خبری از لینک و محتوای نامناسب و غیر اخلاقی مشاهده نشود و یا اینکه با بررسی 8 وبلاگ زنجیره ای کاملا" متوجه می شویم که یک یا چند بنر و لوگوی مشابه در گوشه و کنار وبلاگ گذاشته شده با این خیال که به محتوای نامناسب وبلاگ جاری ارتباطی ندارد !

اخیرا" تعدادی از وبلاگ ها به تبلیغ برای سایتهای خود پرداخته و برای فریب بیننده ضمن گذاشتن یک لینک به ظاهر جذاب و با بار منفی و غیر اخلاقی ، یک یا چند تصویر نامناسب را هم در کنار آن گذاشته تا بر فروش خود بیافزایند و برای یک سی دی بدون مجوز و شماره انتشار ، و بدون توجه به قوانین کپی رایت گاهی تا 40 برابر ارزش سی دی خام را ، سود دریافت می کنند . به این نکته هم باید توجه کرد که برخی افراد سود جو ، با ضبط کردن برنامه های پخش شده از سیما و فشرده کردن آن برای استفاده در موبایل ، اقدام به تبلیغ و فروش وسیع با درج عناوین غیر اخلاقی ، که در شان فضای ایران اسلامی نیست ، در قالب سی دی می کنند برای این کار عبارات نامناسبی چون : دختران فراری در خیابان ، دوربین مخفی از افراد متقاضی کار ، دوربین مخفی از کارکنان ... ، و غیره استفاده کرده و ایضا" تا 40 برابر قیمت یک سی دی خام رایت شده را به صورت سود دریافت کرده و به خیال خود دارای نبوغ و زرنگی در کسب و کار و درآمد و سود نوظهور در عرصه اینترنت می باشند ! و از اینکه در نزد دشمنان ، فضای ایران اسلامی را ، برای مقداری سود مادی ، فضایی ناسالم جلوه دهند ، ابایی ندارند ! و از اینکه سوژه های تبلیغ بر علیه کشور را به دست رسانه های دشمن داده ترسی ندارند ! اینجاست که مسئولین ذیربط می توانند با پیگیری مستمر از ادامه کا ر و تبلیغات منفی این دسته افراد جلوگیری کرده و با خاطیان به شدت برخورد نمایند و اطلاع رسانی کرده که هیچ سی دی بدون شماره و مجوز انتشار ، نباید در اینترنت تبلیغ و به فروش برسد . این اقدام ضرر کمتری خواهد داشت از سوء استفاده دشمنان در بهانه کردن این لینک ها و عبارات بر ضد مصالح کشور اسلامی .

*کار برخی وبلاگها و سایتهای فروش ، تعجب آور است ؛ اگر دیواره آتش و ویروس یاب شما فعال نباشد با ورود به آن ، بدون اجازه شما ، آدرس صفحه خانگی اینترنت اکسپلورر شما به آدرس مورد نظر آنها تغییر می یابد تا بلکه بار دیگر وارد آن آدرس شده و شاید خرید داشته باشید و معمولا" این نوع کارها در سایتهای معتبر و مفید ، رخ نمی دهد و این اعمال بدون اجازه شما ، توسط وبلاگهای وابسته بدون نام و نشان سازنده ، به سایت اصلی انجام می شود.

*از دیگر اعمال ناپسند در اینترنت و در سایت و وبلاگهای فارسی ، که گاها" موتور های جستجو و بازدیدکنندگان را فریب می دهند ، استفاده از تصاویر غیر مرتبط با شرح آن است . به عنوان مثال با در ج عبارت : ورزشهای مفید نوجوانان ، تصویری نامناسب و غیر مرتبط با آن را به بیننده معرفی می کنند ! و یا با درج عبارت : هنر پیشه های سینمای فلان کشور ، برای یک عکس که قبلا" به موتور های جستجو معرفی شده ، یک تصویر از محصول خود را در معرض دید گذاشته و یا تصویر نامناسب و غیر اخلاقی غیر مرتبطی را معرفی می کنند!

* از موارد بالا گذشته ، آسیب دیگر اینترنت در کشور ، کپی برداری وبلاگها و برخی سایتها و اشخاص و عدم درج منبع بوده و جالب اینکه مطلب جالب یک نویسنده در صدها سایت و وبلاگ دیگر به نام فرد دیگر درج شده و هر کسی بدون واهمه مجددا" از آن کپی برداری کرده و به نام خود در وبلاگ یا سایتش استفاده کرده و امانت داری را رعایت نمی کنند ، جادارد در فرصتهای آتی سایر آسیب های اینترنت توسط افراد مطلع ، جهت استفاده ، اطلاع و آگاهی کاربران معرفی گردد .نگارنده این مطلب از 9 سال پیش تا کنون هر چند وقت یکبار با دید آسیب شناسی وبلاگ و سایتهای مختلف ، این نوع اقدامات را با صرف وقت کافی بررسی کرده و موارد مطرح شده را ثابت شده می داند و اینکه انگیزه های مادی در اینترنت موجب اسیبهای جدی به نسل کودک و نوجوان و جوانان شده و خواهد شد و باید برای آن توسط کارشناسان ، جامعه شناسان و مسئولین محترم قضایی و انتظامی چاره ای اندیشیده شود

همچنین از آسیب شناسان اجتماعی ، مسئولین گرامی انتظامی و قضایی و اداری مرتبط، مشاوران و اولیای آموزشی در خواست می شود هر مقام یا شخص در حیطه کاری خود نسبت به اطلاع رسانی و هشدار و یا راهکارهای عملی در مورد این خطرات ، اقدام نمایند تا بر امنیت روانی خانواده و نسل جوان بیافزایند .

پیشنهاداتی مرنبط با موارد بالا:

1-از ثبت ایمیل خود در وبلاگ و سایتهای غیر ضروری ،جهت عضویت و غیره خود داری نمایید تا از شر ایمیل های مزاحم تا حدودی در امان باشید .

2- از ثبت ایمیل خود در صفحات غیر ضروری وبلاگ و سایتها خود داری نمایید

3- اگر مجبورید ایمیل خود را در یک صفحه اینترنتی ثبت نمایید ، پیشنهاد می گردد در صورت امکان آن را به صورت یک عکس کم حجم در معرض دید دیگران قرار دهید .

4- به فرزندان و دانش آموزان خود آموزش دهید به هیچ وجه روی لینکها و ایمیل ها با عناوین فریبنده و غیر واقعی و ناشناس کلیک نکنند

5- در خیلی از موارد لازم است والدین و بزرگتر ها بر گشت و گذار کودکان و نوجوانان در اینترنت نظارت داشته باشند ، توصیه می شود علی الخصوص کودکان را در استفاده بی قید و بند از اینترنت ، آزاد نگذارید .

6- اگر لازم است فرزندان شما مطالبی را جهت مطالعه از اینترنت دریافت نمایند با همکاری یکدیگر و در زمان محدود این کار را انجام دهید.

7- روی هرلینکی کلیک نکنید

******************************

برخی جرائم در فضاي اینترنت

مقدمه ، از برخی از والدین شندیده ایم که از فرزند بی زبان خود تعریف کرده و وی را نزد خانواده های فک و فامیل (مثلا") بزرگ نشان می دهند ! اینکه : برای فرزندم ایمیلی از فلان کشور غربی رسیده که وی را به تحصیل در خارج دعوت کرده اند !(نگو که یک اسپام بوده و برای هزاران نفر ارسال شده است ) یا : فرزندم چون ساعتهای زیادی در اینترنت کار می کند زبان فرنگ را کاملا مسلط است و تازگی برنده 10000 دلار شده اما شرایط دریافت آن کمی مشکل است ، و یا : فرزند دلبندم یک دوست در کشور فلان کرده است و بارها از وی درخواست کرده که یه سری به ما بزن هزینه اش هم پای خودمان ! ولی زیاد تمایلی ندارد که برود ( و از این دست خالی بندیها که توسط والدین نا آگاه بزرگ و مهم جلوگر می شود ) و مواردی از این قبیل که هر کاربر آگاه اینترنتی می داند فرنگیان پولشان زیادی نیست که به هر کسی می رسند چند میلیون دلار کمک ناقابل و بلا عوض داشته باشند و یا هر کسی را رایگان به دانشگاههای معتبر خود فرا خوانده تا در آنجا تحصیل کنند ! مطلب زیر را بخوانید :

انتشار اخبار كذب، افترا، آزار و اذيت، سوء استفاده از پست الكترونيك، ارسال مطالب و تصاوير و فيلم هاي مستهجن، هتك حرمت افراد با پخش مطلب يا تصاوير آنها، تلاش براي به انحراف كشاندن و سوء استفاده از كودكان، نقض حق مالكيت مادي و معنوي افراد، هك كردن و ويروسي كردن سايت ها از جمله جرائم ديگر اينترنتي محسوب مي شوند.

حميده احمديان راد


من يك سرمايه دار گينه اي هستم. در كشور من به خاطر جنگ هايي كه در جريان است سرمايه گذاري ممكن نيست. به همين خاطر دنبال كسي مي گردم كه سرمايه ام را كه 20 ميليون دلار است به دست او بسپارم تا در كشورش سرمايه گذاري كند. در صورتي كه مايليد اين پول را دريافت كنيد با من تماس بگيريد�.
اين متن به طور خلاصه محتواي ايميلي است كه يك شهروند دريافت كرد. او به شدت تحت تاثير اين ايميل قرار گرفت. به ويژه اين كه نامه و سرگذشت �مرد گينه اي�كاملاً واقعي به نظر مي رسيد. او فكر مي كرد كه با ۲۰ ميليون دلار قادر است سرمايه گذاري هاي بزرگي انجام دهد. اما از طرفي به صحت اين ادعا شك داشت. بنابراين از طريق ايميل با كسي كه نامه الكترونيكي را فرستاده بود تماس گرفت و از او خواست اطلاعات بيشتري در اختيارش قرار دهد. جواب تقريباً تكرار همان حرف ها بود. تنها چيزي كه اضافه شده بود درباره نحوه انتقال پول بود. مردي كه ادعا مي كرد يك سرمايه دار گينه اي است مي خواست كه اين شهروند مشخصات و شماره حسابي در اختيارش قرار دهد و خودش نيز شماره تلفني در اختيارش قرار داده بود. به نظر اين شهروند، دادن شماره حساب اندكي بي احتياطي بود، ضمن اين كه چند نفر به او گفتند كه اين قبيل افراد كلاهبردارند. وقتي اين شهروند بيشتر تحقيق كرد متوجه شد كه اين يك روش كلاهبرداري است كه اينك شهروندان غربي كه دسترسي زيادي به اينترنت دارند كاملاً با آن آشنا هستند و در نتيجه كلاهبرداران پيكان خود را به سوي كشورهاي جهان سوم برگردانده اند.
**
يك شهروند ديگر از يك بانك نامه اي دريافت كرده بود به اين مضمون كه �بيمه عمر يك فرد ثروتمند در دست ما است و از آن جايي كه او مرده و ورثه اي هم ندارد شما مي توانيد با ما همكاري كنيد تا در استفاده از اين پول با ما شريك شويد�. وقتي اين شهروند با اين بانك تماس گرفت، از او خواسته شد كه ۲۵ دلار را همراه با اطلاعاتش براي بانك بفرستد تا براي ايجاد پرونده مورد استفاده قرار گيرد.
براي شهروند ديگري نيز ايميلي ارسال شد كه از او مي خواست كه با پرداخت مبلغي در يك كار خير شريك شود و بعداً در ازايش مبالغي را دريافت كند.
بعضي از افراد كلاهبردار به همين وسيله شماره تلفن افراد را مي گيرند و سپس با گرفتن شماره تلفن آنها براي رسيدن به هدفشان بارها با آنها تماس مي گيرند و با سماجت و با دروغ هاي زياد مي كوشند توجه ايشان را به خود جلب كنند.


فناوري جديد، جرائم جديد به همراه مي آورد
رايانه و اينترنت يك فناوري جديد است. مانند هر فناوري ديگري تا زماني كه استفاده از رايانه و اينترنت عموميت پيدا نكرده بود، هيچ پيش فرضي درباره مزايا و مخاطرات احتمالي آن وجود نداشت. اما حالابه تدريج زواياي بسياري از آن آشكار مي شود. در كشورهاي پيشرفته كه اين فناوري گسترش زيادي پيدا كرده است، مردم بيشتر با مزايا و جرائمي كه اين فناوري با خود آورده آشنا شده اند و به تدريج قوانيني مناسب در حال ايجاد شدن است و اين قوانين هر روز نيز در حال تكميل شدن هستند. اما در كشور ما زواياي مختلف اين فناوري و تبعات مثبت و جرائم مربوط به آن به تدريج آشكار مي شود.
چندي پيش رئيس پليس جرائم اينترنتي اداره آگاهي نيروي انتظامي نيز به شهروندان درباره كلاهبرداري هاي مختلف از طريق اينترنت و پست الكترونيك هشدار داد.
سرهنگ اميدي گفت كه در پيام هايي كه به قصد كلاهبرداري فرستاده مي شوند، به مخاطبان خبر برنده شدن در يك قرعه كشي داده مي شود و يا از افراد براي شركت در قرعه كشي و يا شركت در جابه جايي پولي كه منجر به كسب درآمد خواهد شد، دعوت مي شود. در اين پيام ها به كاربران اعلام مي شود كه مبالغ بسيار زيادي برنده شده اند و كاربران با درخواست هايي مبني بر اعلام مشخصات مواجه مي شوند. در قدم هاي بعدي، كاربر با اين تصور كه ثبت اطلاعات مشكلي را متوجه وي نخواهد كرد، اقدام به ارسال اطلاعات مي كند و فرستندگان پيام نيز به محض دريافت پاسخ مثبت از سوي كاربر با ارسال مداركي جعلي در پي القاي اين موضوع برمي آيند كه گيرنده پيام دريكي از بانك هاي معتبر بين المللي برنده شده است. در مرحله بعدي از كاربران درخواست افتتاح حساب و واريز مبالغي به آن حساب ها به عنوان هزينه جابه جايي مبالغ برنده شده مي شود و از سوي ارسال كنندگان پيام اعلام مي شود كه هزينه جابه جايي پول برعهده فرد برنده شده بوده و شركت در اين مورد هزينه اي را متقبل نمي شود.
وي به عنوان نمونه از كلاهبرداري هايي گفت كه برخي از كلاهبرداران از طريق ارتباط با افراد ابراز مي كنند وارث پدري هستند كه پول زيادي در حساب وي وجود دارد و از فرد مي خواهند با ادعاي شراكت با پدر فوت شده، اقدام به دريافت پول از بانك كرده و بخشي از اين پول را به عنوان حق الزحمه دريافت نمايد. در نوع ديگري از اين كلاهبرداري ها، افراد ازكاربران درخواست حمل پول به كشوري ثالث به قصد پولشويي و دريافت حق الزحمه مي كنند.
اميدي�گفت كه اكثر فريب خوردگان از قشر تحصيلكرده هستند كه با رايانه سروكار دارند و مبدا بيشتر اين پيام ها، كشورهاي آفريقايي است.
وي افزود:�پس از پيگيري هاي پليس به دليل جعلي بودن آدرس ها و مدارك و همچنين اجاره اي بودن خطوط تلفن امكان رديابي بسيار سخت مي شود�.
البته جرائم اينترنتي تنها محدود به كلاهبرداري نمي شوند. انتشار اخبار كذب، افترا، آزار و اذيت، سوء استفاده از پست الكترونيك، ارسال مطالب و تصاوير و فيلم هاي مستهجن، هتك حرمت افراد با پخش مطلب يا تصاوير آنها، تلاش براي به انحراف كشاندن و سوء استفاده از كودكان، نقض حق مالكيت مادي و معنوي افراد، هك كردن و ويروسي كردن سايت ها از جمله جرائم ديگر اينترنتي محسوب مي شوند.
ظاهراً هنوز آمار دقيقي در زمينه ميزان جرائم اينترنتي در كشور وجود ندارد. اما گفته مي شود كه خلافكاران علاقه زيادي به پيدا كردن اطلاعات شخصي افراد به ويژه براي خالي كردن حساب بانكي آنها و نفوذ به سيستم بانكي دارند.


آشنايي با جرائم اينترنتي
رايانه و اينترنت فناوري هاي نويني هستند كه عصر جديد بدون آنها قابل تصور نيست. اينترنت نيز مانند بيشتر فناوري ها مزاياي زيادي دارد. ولي در عين حال افرادي نيز وجود دارند كه به سوء استفاده از آن مي پردازند.
نسرين مشايخي جامعه شناس مي گويد:�اينترنت مزاياي زيادي دارد و يكي از فناوري هايي است كه جهان امروز بدون آن قابل تصور نيست. از جمله مزاياي اينترنت گسترش تجارت و در دسترس همگان بودن اطلاعات است. بنابراين برخلاف نظر برخي كه فكر مي كنند براي كنترل برخي از عواقب سوء اينترنت بايد از گسترش آن جلوگيري كرد، اما لازم است كه به هر وسيله ممكن در صدد گسترش آن به همه نقاط كشور و در بين همه افراد اعم از شهري و روستايي باشيم. بعد هم مانند هر فناوري ديگري لازم است درباره جرائم اينترنتي اطلاع رساني كنيم و بويژه در اين زمينه قوانين محكمي تدوين كنيم. طبيعي است كه كلاهبرداري اينترنتي با كلاهبرداري سنتي متفاوت است و قوانين مناسب خود را مي خواهد و يا جرائمي مثل هك كردن وجود دارد كه اصولاً مربوط به رايانه و اينترنت است. در بسياري از كشورهاي پيشرفته هم تصحيح يا تغيير قوانين در اين زمينه و ساير جرائم اينترنتي فرايندي مداوم است�.
وي مي افزايد:�قوانيني كه در حوزه اينترنت و جرائم اينترنتي تدوين مي شود، لازم است حفظ احترام افراد و اعاده حيثيت آنها و مجازات مجرمان را دنبال كند. طبيعي است كه هرقدر فناوري توسعه مي يابد هم امكان به وجود آمدن جرائم بيشتر مي شود و هم امكان كنترل همان جرائم به وجودمي آيد. مانند تلفن كه عده اي براي مزاحمت و تهديد ديگران نيز از آن استفاده مي كردند ولي بعداً هم امكان رديابي مزاحمان به وجود آمد و حتي حالابا وجود تلفن هايي كه شماره بر روي آن مي افتد هر كسي شخصاً نيز قادر به پيدا كردن مزاحم است.
محيط اينترنت محيطي جذاب، سرشار از اطلاعات و امكان ارتباط و تجارت با ديگران است. منتها همه ما بايد با خطراتي كه سوء استفاده كنندگان از اينترنت از ناحيه آن، خود ما و اعضاي خانواده مان را با آن مواجه مي كنند آشنا باشيم و از سويي با تدوين قوانين مناسب در پي كنترل جرائم اينترنتي باشيم

شنبه 19 شهریور 1390 - 9:22:13 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
آمار وبلاگ

3804 بازدید

7 بازدید امروز

0 بازدید دیروز

7 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements